Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Ν.Ο.Χ. : ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣΚυκλοφόρησαν σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 για τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου του ΝΟ Χϊου στην Α1 Πόλο Ανδρών. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στα περίπτερα του ΝΟ Χίου στην είσοδο της Απλωταριάς και στην Προκυμαία (έναντι cafe-bar Plan B) έως 20 Αυγούστου καθώς και στο κατάστημα Forthnet Χίου (Ε. Αργέντη 27). Επίσης μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα www.noxiou.gr για να σας αποσταλεί το εισιτήριο στο χώρο σας. Η τιμή είναι 50 € για τις θέσεις στην κερκίδα απέναντι από τη Γραμματεία και 100 € για τις θέσεις από τη μεριά της Γραμματείας.
noxiou.gr

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας αποφάσισε να βάλει η ΑΕΛ στο νεότευκτο γήπεδο της, το AEL FC Arena, λόγω των χρεών του δημοσίου προς την ΠΑΕ και τη χρεοκοπία της εταιρείας διαχείρισής του.

Η ΠΑΕ διατηρούσε δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ του έργου, όπως είχε ισχύσει στην περίπτωση του «Γ. Καραϊσκάκης», ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή, όμως, δεν έχει γίνει ακόμα και το δημόσιο δεν έχει επιδώσει καν βεβαίωση επιστροφής του ΦΠΑ, όπως είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να πράξει.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαχείρισης του έργου, η ΕΡΓΟ3, παρότι εξοφλήθηκε πλήρως από την ΠΑΕ, άφησε το έργο ημιτελές με ελλείψεις, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ και χρέη προς προμηθευτές και υπεργολάβους της, που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Η εταιρία «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ» και ο πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Πηλαδάκης, γνωστοποιούν τα εξής:

Το 2008 η εταιρία μας απέκτησε από η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσω του σωματείου της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, το δικαίωμα να ανεγείρει σε ακίνητο ιδιοκτησίας της ΓΓΑ στη Λάρισα, συγκρότημα αθλητικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών χρήσεων. Με βάση νομοθετική ρύθμιση και τις σχετικές συμβάσεις, η εταιρία μας διαθέτει τα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης του συγκροτήματος αυτού για 50 χρόνια. Μετά την περίοδο αυτή, το γήπεδο και όλο το συγκρότημα θα περιέλθουν δωρεάν στο ελληνικό δημόσιο.

Δαπανήσαμε περισσότερα από 42 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του έργου και, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, κατορθώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας να φιλοξενήσουμε αφιλοκερδώς εκδηλώσεις και αθλήματα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Όπως όλοι γνωρίζουν, οι συγκεκριμένοι Αγώνες δεν θα διεξαχθούν -τελικά- στην Ελλάδα.

Για την επένδυση αυτή στηριχθήκαμε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και την ενίσχυση ιδιωτικών τραπεζικών κεφαλαίων. Δεν λάβαμε την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση, ενίσχυση ή οποιουδήποτε άλλου είδους συνδρομή, παρά τις συνεχείς μεγαλόστομες υποσχέσεις.

Στην προσπάθειά μας είχαμε την ηθική συμπαράσταση των Λαρισαίων και των Θεσσαλών ευρύτερα, που μας έδινε κουράγιο και μας όπλιζε με υπομονή. Όμως, παράλληλα, είχαμε να αντιπαλέψουμε πολύ ισχυρούς «αντιπάλους».

1ον: Τα εργολαβικά συμφέροντα

2ον: Τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου

3ον: Τη γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα των κρατικών υπηρεσιών

Συγκεκριμένα, το έργο ανέλαβε να κατασκευάσει μια κοινοπραξία αποτελούμενη από Λαρισαίους εργολάβους και μια τεχνική εταιρία της Βόρειας Ελλάδας, την ΕΡΓΟ3, που ανέλαβε υπεργολαβικά μεγάλο μέρος του έργου. Οι Λαρισαίοι μόχθησαν για το έργο. Δυστυχώς όμως η υπεργολάβος εταιρία ΕΡΓΟ3 αποδείχθηκε όχι μόνο ανεπαρκής στην κατασκευή του έργου, αλλά και μεθόδευσε τον πλουτισμό της μέσω της εργολαβίας σε βάρος του έργου, της εταιρίας μας και δεκάδων υπεργολάβων και προμηθευτών της, Λαρισαίων και μη. Μολονότι η εταιρία μας εξόφλησε πλήρως το τίμημα της εργολαβίας, η ΕΡΓΟ3 εγκατέλειψε το έργο ημιτελές, με σωρεία κακοτεχνιών και ελλείψεων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το χειρότερο, άφησε ανεξόφλητες υποχρεώσεις της προς δεκάδες προμηθευτές και υπεργολάβους της, που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατομμύρια.

Θέσαμε ως όρο για την συνέχιση των εργασιών, την άμεση πληρωμή των οφειλομένων στους Λαρισαίους εργαζόμενους και επαγγελματίες. Η ΕΡΓΟ3 αρνήθηκε να το πράξει, φρόντισε να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα με αποτέλεσμα να αναστείλει την είσπραξη των εγγυητικών επιστολών που κάλυπταν το έργο. Ως αποτέλεσμα αυτού, η εταιρία μας είναι υποχρεωμένη είτε να πληρώσει δεύτερη φορά ήδη πληρωμένες εργασίες και υλικά, είτε να αναζητήσει πόρους για να αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες και ελλείψεις της ΕΡΓΟ3. Αυτοί οι πόροι δεν υπάρχουν πλέον.

Στο όλο πρόβλημα προστέθηκαν και οι μεθοδεύσεις σε βάρος της ομάδας μας, όπως αποκαλύφθηκαν με την υπόθεση των στημένων αγώνων, που είναι σε πλήρη εξέλιξη και μας δικαιώνει.

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα, αποτελεί για εμάς το «τέρας» της κρατικής γραφειοκρατίας. Υφιστάμεθα επώδυνες συνέπειες που διακινδυνεύουν την ίδια την επένδυση και τη λειτουργία του γηπέδου, από την αναποτελεσματικότητα και τη γραφειοκρατική νοοτροπία υπηρεσιών του δημοσίου.

Η εταιρία μας έχει δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ του έργου, που έχουμε καταβάλει στο δημόσιο, ύψους περίπου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να μας επιστρέψει το συγκεκριμένο ποσό, όπως έπραξε στην πανομοιότυπη περίπτωση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Και δεν το πράττει.

Δηλώσαμε στις αρμόδιες αρχές ότι με δεδομένη την κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, θα αρκούσε για την επείγουσα χρηματοδότηση του έργου, η κατά νόμον βεβαίωση επιστροφής του ΦΠΑ, χωρίς εκταμίευση του επιστρεφόμενου ποσού. Ακόμα και αυτό το ευνοϊκό για το δημόσιο αίτημα, δεν ικανοποιήθηκε.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς το δημόσιο επιφυλάσσει διαφορετική και άνιση μεταχείριση, ανάλογα με το αν κάποιο έργο κατασκευάζεται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, ή τη Λάρισα. Για έργα πανομοιότυπα που κατασκευάζονται για τον ίδιο σκοπό και εξυπηρετούν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες.

Εδώ και έναν χρόνο παλεύουμε να συνεννοηθούμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες για το αυτονόητο. Την προηγούμενη εβδομάδα αναγκαστήκαμε να αποστείλουμε εξώδικο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, που κωφεύει, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλεί στην εταιρία μας και την πόλη της Λάρισας, αδιαφορώντας για τους περίπου 120 εργαζομένους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Κοινοποιήσαμε το εξώδικο στον υπουργό κ. Βενιζέλο, για να λάβει γνώση του προβλήματος και της ανεπάρκειας -αν μη τι άλλο- των υπηρεσιών του υπουργείου του.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, είμαστε υποχρεωμένοι να αναστείλουμε από 31 Ιουλίου και μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία του AEL FC ARENA και του συγκροτήματος στο οποίο εντάσσεται.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των φίλων της ομάδας μας. Στον ενδιάμεσο χρόνο θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης πόρων ώστε να αποκαταστήσουμε τις κακοτεχνίες της ΕΡΓΟ3, να συμπληρώσουμε τις πολλαπλές ελλείψεις που απειλούν την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και να διασώσουμε τις απειλούμενες θέσεις εργασίες.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε το έργο στο φίλαθλο κόσμο της πόλης μας. Οι δυνάμεις μας δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τη διαφθορά μέρους του ποδοσφαίρου που αντιμάχεται κάθε τι υγειές και αληθινό, ούτε τα εργολαβικά συμφέροντα που δε διστάζουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος, ούτε την αναλγησία και γραφειοκρατία των υπηρεσιών που «πνίγουν» την ιδιωτική πρωτοβουλία και κάθε επένδυση στον τόπο μας. Θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, πλάι στους φιλάθλους και τους συμπολίτες μας, παρά το μέγεθος της αδικίας και της άνισης συμπεριφοράς που υφιστάμεθα.

Αναμένουμε την έμπρακτη υποστήριξη προς την ΑΕΛ και το AEL FC ARENA, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του ελληνικού λαού».

naftemporiki.gr

ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΪΚΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ
Την πλέον ευνοϊκή κλήρωση είχε η Εθνική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι η Σλοβακία, η Βοσνία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λιχτενστάιν.

Στην κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η ελληνική ομάδα ήξερε εξ αρχής πως βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής ζώνης και επομένως θα απέφευγε τους πολύ δύσκολους αντιπάλους, όπως η Ισπανία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Γερμανία κλπ. Παρόλα αυτά, από τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας κινδύνευε να πέσει πάνω ακόμα και σε ομάδες όπως η Γαλλία, που είχε τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ.

Εν τέλει, όμως, η τύχη χαμογέλασε για άλλη μια φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που κόντρα στις ομάδες του ομίλου μας (ο 7ος αριθμητικά) σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο.

Κατά τ' άλλα, για την ευρωπαϊκή ζώνη ξεχωρίζει ο 9ος όμιλος με Ισπανία και Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία και Φινλανδία.

Αναλυτικά η κλήρωση της ευρωπαϊκής ζώνης:

1ος όμιλος: Κροατία, Σερβία, Βέλγιο, Σκωτία, ΠΓΔΜ, Ουαλία

2ος όμιλος: Ιταλία, Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μάλτα

3ος όμιλος: Γερμανία, Σουηδία, ΕΙΡΕ, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Καζαχστάν

4ος όμιλος: Ολλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Ανδόρα

5ος όμιλος: Νορβηγία, Σλοβενία, Ελβετία, Αλβανία, Κύπρος, Ισλανδία

6ος όμιλος: Πορτογαλία, Ρωσία, Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο

7ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν

8ος όμιλος: Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο

9ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Φινλανδία

naftemporiki.gr

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Ν.Ο.Χ. : ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ Η ΧΙΟΣ ;
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, έκανε την τελευταία στιγμή, μια πολύ καλή πρόταση στον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα κατέληγε στον Παναθηναϊκό, την τελευταία στιγμή παρενεβλήθη ο Ν.Ο.Χ. , με αποτέλεσμα, να υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες ότι και αυτός ο πολύ καλός υδατοσφαιριστής, ότι θα καταλήξει τελικά στην ομάδα του νησιού μας

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
To σκεπτικό της απόφασης για τον Ολυμπιακό Βόλου
Το σκεπτικό της απόφασης για την Καβάλα


Στη Football League υποβιβάζονται Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα (στιγμιότυπο από την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Super League τον περασμένο Νοέμβριο)

Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League, με την επιβολή προστίμων ύψους 300.000 ευρώ στις δύο ΠΑΕ, καθώς και την απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, εφ' όρου ζωής, στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Οι δύο ΠΑΕ αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό και σε περίπτωση που το πράξουν εντός 48ωρου, δεν αποκλείεται να υπάρξει οριστική απόφαση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Μετά την εξέλιξη αυτή προκύπτει θέμα συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο οποίος αγωνίζεται απόψε στο Λουξεμβούργο με αντίπαλο την Ντιφερντάνζ (21:00 NOVA 4) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ακολουθεί η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:

Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ' αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ' ιδέαν συρροή) και 98 (κατ' εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) στον Αχιλλέα Μπέο

i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.

iii) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Και η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για την Καβάλα και το Μάκη Ψωμιάδη:

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:

α) στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη

i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.

iii). Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Εξάλλου, η Πειθαρχική Επιτροπή απήλλαξε το Γ. Παπακώστα των αποδιδόμενων σ' αυτόν πειθαρχικών κατηγοριών.

naftemporiki.gr