Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011 - 2012

02/08/2011, 8:15:52Η Ε.Π.Σ Χίου έχοντας υπόψη:
-Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει
-Το καταστατικό τον Κ.Α.Π
-Σχετική απόφαση του Δ.Σ και
-Την προκήρυξη Κυπέλλου της Ε.Π.Ο
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Την διοργάνωση των Προκριματικών Αγώνων Α΄ Φάσης ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ερασιτεχνών Ελλάδος Περιόδου 2011 - 2012 μεταξύ των Ερασιτεχνικών Σωματείων της , η συμμετοχή των οποίων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τα Σωματεία της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας και Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλα τα παραπάνω Σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι 12/08/2011, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, και ώρα 12:00μ.μ. δήλωση συμμετοχής καθώς επίσης και παραχωρητήριο γηπέδου, η οποία να συνοδεύεται με γραμμάτιο είσπραξης της Ε.Π.Σ.Χίου του ποσού των 40,00 ευρώ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι Προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού. Οι αγώνες θα διεξαχθούν έως τις 31/03/2012, καθώς βάση της σχετικής προκύρηξης της Ε.Π.Ο ο κυπελλούχος θα πρέπει να ανακοινωθεί έως τις 31/03/2012.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων θα καταρτιστεί από την Επιτροπή Κυπέλλου μετά από δημόσια κλήρωση των ομάδων που θα πραγματοιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Χίου στις 19/08/2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00μ.μ. Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η 3η Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Σαββάτο. Για κάθε τροποποίηση του προγράμματος ή αναβολή αγώνα, η Ε.Π.Σ.Χίου θα ειδοποιεί τα διαγωνιζόμενα Σωματεία 2 μέρες πριν από την τέλεση του αγώνα. Η αλλαγή ώρας θα γίνεται 24 ώρες πριν τον αγώνα.
Στον πρώτο γύρο θα κληρωθούν ομάδες της Δ΄ Εθνικής και Α΄ Κατηγορίας με ομάδες της Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας.
ΓΗΠΕΔΑ
Το Σωματείο στη δήλωσή του είναι υποχρεωμένο να δηλώσει δύο γήπεδα. Σε περίπτωση που δεν γίνει δήλωση δεύτερου γηπέδου θα το ορίζει η Ε.Π.Σ.Χίου.
ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο ποδοσφαιριστές που τους έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Στους αγώνες υποχρεωτική είναι η συμμετοχή ενός ( 1 ) ποδοσφαιριστή γεννηθείς την 01/01/1995 και νεώτερος δηλαδή θα αρχίζει ένας ( 1 ) και θα τελειώνει ένας ( 1 ) τον αγώνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΣ
Η οικονομική οργάνωση και διαχείριση ανήκει στο γηπεδούχο Σωματείο . Η εκκαθάριση θα γίνει σύμφωνα με τις εκκαθαρίσεις των αγώνων των πρωταθλημάτων, δηλ. εισιτήρια θεωρημένα από Δ.Ο.Υ. Χίου.
Το ενεργητικό ή το παθητικό με ευθύνη του γηπεδούχου μοιράζονται τα δύο Σωματεία από 50%.
Επίσης ο Τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα ορίσει η Έ.Π.Σ.Χίου η οποία θα έχει και την οικονομική διαχείριση του αγώνα.
Στους αγώνες μπαράζ καθώς και στον Τελικό Κυπέλλου την οικονομική διαχείριση των αγώνων αναλαμβάνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Για κάθε ένσταση που προβλέπεται από τον Κ.Α.Π το ενιστάμενο Σωματείο θα πρέπει να προσκομίζει Γραμμάτιο είσπραξης της Ε.Π.Σ.Χίου του ποσού των 35,00 ευρώ (παράβολο).

ΕΠΑΘΛΑ
Στον κυπελλούχο Χίου θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα , επίσης στον φιναλίστ μικρό κύπελλο , μετάλλια και διπλώματα.
ΙΑΤΡΟΣ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υπεύθυνο για την παρουσία ιατρού καθώς επίσης και του απαραίτητου φαρμακευτικού υλικού. Αν δεν βρίσκει ιατρό να ειδοποιεί την Ε.Π.Σ.Χίου 2 μέρες πριν την έναρξη του αγώνα και τις ώρες από 10:00π.μ μέχρι 2:00μ.μ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Για κάθε αγώνα το τριμελές όργανο διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Χίου συνέρχεται για τoν ορισμό των Διαιτητών που θα διαιτητεύσουν τον αγώνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4, κανονισμού Διαιτησίας. Η Επιτροπή Διαιτησίας είναι η μόνη υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει αποχή Διαιτητών σε βαθμό που να μην υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των αγώνων του προγράμματος, το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Χίου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει φιλάθλους σαν Διαιτητές και επόπτες για την διεξαγωγή των αγώνων από κατάσταση που θα έχει συνταχθεί με απόφαση του Δ.Σ κάνοντας χρήση του Άρθρου 12 του Κ.Α.Π.
Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και για την καταστολή των πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό. Το ίδιο πρέπει να συμβάλει και η φιλοξενούμενη ομάδα. Ο κυπελλούχος Ε.Π.Σ.Χίου θα συμμετάσχει στο κύπελλο που οργανώνει η Ε.Π.Ο.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Για καθετί που δεν προβλέπει η προκήρυξη θα γίνεται εφαρμογή του Κ.Α.Π.
Αν δεν εφαρμοστούν τα παραπάνω ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να το αναγράψει και να κλείσει το Φύλλο Αγώνος και παράλληλα να ειδοποιήσει και τον παρατηρητή του αγώνος ο οποίος είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει στην έκθεση του.
Για ότι δεν προβλέπεται θα αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: