Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μέχρι την Παρασκευή 30/9/2011 η τελευταία προθεσμία υποβολής στη ΓΓΑ των δικαιολογητικών από τα σωματεία για τη διατήρηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγώρισης





Με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημερώνει τα σωματεία ότι πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για τη διατήρηση της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011.

΄Οσα σωματεία της δύναμής μας δεν τα έχουν υποβάλει καλούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα ανακληθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η αθλητική τους αναγνώριση.

1. Αίτηση του Δ.Σ. του σωματείου προς τη Γ.Γ.Α. περί χορήγησης αθλητικής αναγνώρισης σωματείου ή περί διατήρησής της, στην οποία θα αναφέρονται συγκεκριμένοι κλάδοι άθλησης για αναγνώριση ή διατήρησή τους. Η αίτηση θα είναι υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του σωματείου, θα φέρει τη σφραγίδα του σωματείου και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: Επωνυμία (όπως ακριβώς αναφέρεται στο ισχύον καταστατικό του σωματείου), αριθμός μητρώου αναγνώρισης Γ.Γ.Α. (για ήδη αναγνωρισμένο σωματείο), ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, υπεύθυνο επικοινωνίας (τηλέφωνο), φαξ, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., αριθμός τραπεζικού λογαριασμού σωματείου και e-mail, εφόσον υπάρχει.

2. ΄Εκθεση του Δ.Σ. της πορείας του σωματείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου και σφραγισμένη με τη σφραγίδα του σωματείου. Αναλυτικά θα αναφέρονται: έτος ίδρυσης, οι κλάδοι άθλησης που καλλιεργούσε και καλλιεργεί, οι συμμετοχές και οι τυχόν διακρίσεις των ομάδων ή των αθλητών του (διασυλλογικά, πανελλήνια, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα κ.α.).

3. Αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης του Δ.Σ. του σωματείου υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματεία του σωματείου, με σφραγίδα του σωματείου.

4. Υπεύθυνες Δηλώσεις του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 των μελών του Δ.Σ. (χωριστές για κάθε μέλος) θεωρημένες από δημόσια αρχή για το γνήσιο των υπογραφών τους, στις οποίες θα αναφέρεται: α. ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα – περιορισμούς όπως ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2725/99, όπως ισχύει (υπόδειγμα) και β. τυχόν συμμετοχή τους ως απλά μέλη ή ως μέλη της διοίκησης σε άλλα αθλητικά σωματεία.

5. Επικυρωμένο αντίγραφο ισχύοντος καταστατικού του σωματείου.

6. Επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού εγγραφής του σωματείου στο οικείο Πρωτοδικείο (για αρχική αίτηση αναγνώρισης) και επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού μεταβολών οικείου Πρωτοδικείου (για ήδη αναγνωρισμένο σωματείο).

7. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του σωματείου.

8. Επικυρωμένο αντίγραφο βεβαίωσης των αντίστοιχων με τους κλάδους άθλησης Ομοσπονδιών ή Ενώσεων ότι το αιτούμενο σωματείο αποτελεί μέλος τους.

9. Επικυρωμένο αντίγραφο βεβαίωσης της οικείας Νομαρχίας ότι έχουν θεωρηθεί τα προβλεπόμενα από το Ν. 2725/1999, όπως ισχύει σήμερα, βιβλία.

10. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του Διοικητικού Συμβουλίου ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα από το Ν. 2725/1999, όπως ισχύει σήμερα, βιβλία, θεωρημένη από δημόσια αρχή για το γνήσιο των υπογραφών του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του σωματείου.

11. Κατάσταση εν ενεργεία αθλητών ανά άθλημα με πλήρη στοιχεία (αριθμός δελτίου αθλητή, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμός τηλεφώνου). Ο ελάχιστος αριθμός εν ενεργεία αθλητών για ατομικό άθλημα ορίζεται σε δέκα (10) και για ομαδικό άθλημα σε είκοσι (20).

12. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 του Δ.Σ. (θεωρημένη από δημόσια αρχή για το γνήσιο των υπογραφών του Προέδρου αι του Γενικού Γραμματέα) στην οποία θα δηλώνονται: α. η διεύθυνση των γραφείων του σωματείου και β. η διεύθυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

13. Πλήρης κατάσταση, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του σωματείου, με τη σφραγίδα του σωματείου, του τεχνικού (προπονητές κλπ.) και διοικητικού προσωπικού που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία: ιδιότητα, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

14. Ετήσιος προϋπολογισμός εγκεκριμένος από τη Γενική Συνέλευση με αναφορά στις πηγές εσόδων (εισφορές – συνδρομές μελών, χορηγίες, δωρεές, επιχορηγήσεις κ.α.), υπογεγραμμένος από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα, με σφραγίδα σωματείου.

15. Εγκρίσεις Γενικών Συνελεύσεων των οικονομικών απολογισμών του σωματείου από την ίδρυσή του (για αρχική αίτηση αναγνώρισης) και των τριών (3) τελευταίων ετών για τα ήδη αναγνωρισμένα σωματεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: