Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ






Η δευτεροβάθμια επιτροπή της UEFA απέρριψε την έφεση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου κι έτσι η θεσσαλική ομάδα μένει εκτός Ευρώπης για φέτος. Παράλληλα, θα τιμωρηθεί με επιπλέον τρία χρόνια αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν στην επόμενη πενταετία προκαλέσει με τη συμπεριφορά του. Διαφορετικά, μπορεί να πάρει μέρος στις διοργανώσεις της UEFA ακόμα και από την επόμενη σεζόν (2012-13).



Αυτό σημαίνει ότι στα πλέι οφ με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει η Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός Βόλου στον προηγούμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με δύο νίκες.

«Η απόφαση αυτή δε στηρίζεται πουθενά και σημαντικό ρόλο στην απόρριψη της έφεσης έπαιξαν οι δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι καταργώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκητου επέκριναν την απόφαση της επιτροπής της ΕΠΟ, που μείωσε την ποινή του Ολυμπιακού Βόλου από υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών», δήλωσε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Μιχάλης Μιτζικός.

Εξάλλου, η θεσσαλική ομάδα αναμένεται να προσφύγει στο CAS προκειμένου να δικαιωθεί, ενδεχομένως και σε άλλα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η ενέργεια της UEFA να στείλει την Παρασκευή το βράδυ στα γραφεία της ΠΑΕ φαξ, με τον οποίο ενημέρωνε τους ανθρώπους της ομάδας για τον αγώνα με την Παρί την προσεχή Πέμπτη. Προφανώς από λάθος έγινε η συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στο πρόγραμμα κανονικά Ντιφερντάνζ – Παρί Σεν Ζερμέν.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: