Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΟ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ







Μετά τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε πριν από ένα ένα μήνα η εθνική γυναικών, σειρά είχε η εθνική νεανίδων να πιστοποιήσει ότι η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη. Συντρίβοντας στον τελικό στη Μαδρίτη με 11-4 την Ουγγαρία, η εθνική νεανίδων στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έτσι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί στου βάθρου, ό,τι είχε γίνει και πριν 10 χρόνια στο Μάντσεστερ.
“Αυτά τα κορίτσια είναι φανταστικοί χαρακτήρες και μπράβο στους γονείς τους” δήλωσε αμέσως μετά ο ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικός Κώστας Πετράκης, εμφανώς συγκινημένος για τη μεγάλη επιτυχία. Και πρόσθεσε:

“Από την αρχή της διοργάνωσης δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Τους κερδίσαμε όλους πλην της Ισπανίας όπου βέβαια έγιναν τραγελαφικά πράγματα και σήμερα στον τελικό ήμασταν μια κλάση πάνω. Μεγάλο όπλο μας η άμυνα. Δουλέψαμε μεθοδικά όλο αυτόν τον καιρό, χωρίς μεγάλα λόγια. Είχαμε πάντα, ερχόμενοι στη Μαδρίτη, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, το μετάλλιο που τελικά ήλθε και ήταν χρυσό. Όταν φτάσαμε στα ημιτελικά, η ομάδα απελευθερώθηκε και εκεί δείξαμε πόσο καλή ομάδα έχουμε. Αφιερώνω αυτό το χρυσό μετάλλιο στη γυναίκα μου Αρετή και στις κόρες μου Δάφνη και Βασιλική”

Σχολιάζοντας τη μεγάλη διάκριση της εθνικής νεανίδων από τον Βόλο που όπου βρίσκεται για το 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος υπογράμμισε τα εξής: “Αυτή η ομάδα κατατρόπωσε όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και απέδειξε ότι έχει όχι μόνον παρόν αλλά και μακρύ μέλλον, για να μας δώσει χαρές και δόξες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η επιτυχία της Μαδρίτης έρχεται να προστεθεί στην τεράστια επιτυχία της Σαγκάης και φυσικά μας κάνει όλους περήφανους. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα κορίτσια, το προπονητικό τιμ, όσους ήταν δίπλα τους και βοήθησαν, τις ομάδες και τους προπονητές τους...”

Τα 8λεπτα: 2-1, 2-1, 4-1, 3-1

Τα γκολ της Ελλάδας: Μπενέκου Άλκηστη 3, Χαραλαμπίδου Στεφανία 2, Κότσια Χριστίνα 2, Ζάντου Κατερίνα, Πλευρίτου Μαργαρίτα, Χαραλαμπίδου Ιωάννα, Φλώρου Μαρίνα.
Στην ομάδα ανήκουν ακόμη οι: Διαμαντοπούλου Χρυσούλα, Μπενέκου Ιόλη, Φαρμάκη Μαρία, Κοντογιάννη Σταματίνα, Τερεφού Στεφανία, Καλαργυρού Αναστασία.

Τα γκολ της Ουγγαρίας: Γκάρντα 2, Γκέμες, Ιλες.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία, η οποία νίκησε 12-8 τη Ρωσία στον μικρό τελικό.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: