Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΛΑ 12 ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ...


Πάλι μπάχαλο το πρωτάθλημα της Super League, όπου τέσσερις ομάδες αναμιγνύονται σε στημένα παιχνίδια. Σε λίγες μέρες έχει αγωνιστική... πέντε αγώνων με τρεις ΠΑΕ να κινδυνεύουν με τιμωρία!

Νέα δεδομένα στο... υπέροχο φετινό πρωτάθλημα της Super League, όπου λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή της δεύτερης μόλις αγωνιστικής, μαθαίνουμε ότι έχουν τιμωρηθεί δύο ομάδες και εκκρεμεί η υπόθεσή τους (Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου), ότι σώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης και πέφτει ο Ηρακλής, και πως κινδυνεύουν με τιμωρία άλλες τρεις ομάδες ! (Παναιτωλικός, ΟΦΗ, και ΠΑΣ Γιάννινα). Έχουν αναμιχθεί δηλαδή μονάχα... επτά ομάδες - μέχρι στιγμής φυσικά - σε πρωτάθλημα δεκάξι συλλόγων...

Και όλα αυτά ενώ τα θεσμικά όργανα γνωρίζουν τις διαδικασίες εκ των έσω, χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί τους συνεχίζουν ακάθεκτοι να διοργανώνουν αυτό το φαντασμαγορικό υπερθέαμα που προσφέρει το προϊόν που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β και Γ εθνικής κατηγορίας, οι ακόλουθες αναμετρήσεις της σεζόν 2010-2011 θεωρούνται στημένες: Αετός Σκύδρας – Δόξα Κρανούλας, Κόρινθος – Παναχαϊκή, Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός - Ιωνικός.

Σε αυτές περιλαμβάνονται τρεις ΠΑΕ που συμμετέχουν πλέον στην Super League. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που κριθούν ένοχες κινδυνεύουν με τιμωρία (τουλάχιστον αφαίρεσης βαθμών) και αλλάζουν πάλι τα δεδομένα στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Αντί λοιπόν να απολαύσουμε λίγο ποδόσφαιρο και να δούμε ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ποιος θα είναι ο πρωταθλητής, στο τέλος της σεζόν θα κοιτάμε να δούμε ποια ομάδα... πήρε βαθμούς, ποια δεν έχασε βαθμούς από τιμωρίες, και φυσικά ποια έμεινε γενικώς! Αφού έτσι όπως πάει, σε λίγο τα τρία τέταρτα των ομάδων του πρωταθλήματος θα έχουν περάσει από τον ανακριτή...

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το περιεχόμενο της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής έχει εκδοθεί εδώ και περίπου 15 ημέρες, όμως ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί!

H πειθαρχική επιτροπή έχει τελεσίδικα αποφασίσει πως η υπαίτια για την χειραγώγηση αυτών των αγώνων είναι η Ηλιούπολη του Γ. Τσακογιάννη. Ο μεγαλομέτοχος της Αθηναϊκής ομάδας κλήθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης, όμως ουδείς παρευρέθη κατά την εκδίκαση και η διαδικασία ολοκληρώθηκε ερήμην τους. Επίσης, δεν ασκήθηκε έφεση κατά το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και έτσι η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη.

Τα ματς τα οποία θεωρούνται στημένα, είναι αγώνες της Ηλιούπολης για την αγωνιστική σεζόν 2010-2011 με τις ακόλουθες ομάδες: Δόξα Δράμας, Διαγόρα Ρ., Τρίκαλα, Λεβαδειακό, Θρασύβουλο, Ιωνικό, Εθνικό και ΟΦΗ.

gazetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: