Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

"ΕΡΧΟΝΤΑΙ 15 ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ "

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης προανήγγειλε νέες διώξεις οι οποίες θα σταλούν άμεσα στις ομάδες, ενώ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο κι άλλων υποβιβασμών.
Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων συνεχίζει να απασχολεί τη δικαιοσύνη, έστω κι αν υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις διώξεις.

Ο Εμμανουήλ Αντωνακάκης μιλώντας στον NovaΣπορ FM, εξήγησε το λόγο της καθηστέρησης ενώ προανήγγειλε και τις επόμενες ενέργειες των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων.

Συγκερκιμένα μίλησε...Για το σημείο που βρίσκεται η έρευνα: «Η δική μας έρευνα βρίσκεται στην επεξεργασία όλων των στοιχείων και στη σύνταξη των κατηγοριών».

Για το αν είναι κοντά στο να τελειώσει η έρευνα: «Είμαστε πολύ κοντά. Σίγουρα, την άλλη εβδομάδα θα ασκηθούν διώξεις. Είχαμε ορισμένες τεχνικής φύσεως δυσκολίες, γι' αυτό και καθυστερήσαμε. Ένα σωρό έγγραφα, καταθέσεις μαρτύρων, εκθέσεις της UEFA…».

Για τον αριθμό των ομάδων: «Έχουμε 15 ομάδες σε αυτή τη φάση! Είναι νέες ομάδες, που δεν έχουν διωχθεί. Όχι, δηλαδή, η Ηλιούπολη. Καμία από αυτές που είχαν διωχθεί. Πάντως, μιλάμε για δέκα χαρτόκουτες, γεμάτες στοιχεία. Πρέπει να τα κοιτάξεις όλα. Μιλάμε για μία πραγματικά ογκώδη δικογραφία».

Για το αν η ΕΠΟ πιάστηκε απροετοίμαστη: «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί έχουμε εμπειρίες και από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καθυστέρηση δεν αφορά τη δουλειά μας. Σε ό,τι αφορά τις επιτροπές, χρειάζεται, ίσως, ανακατατάξεις και διευκρινήσεις… Παράδειγμα: το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε εσφαλμένα την υπόθεση του Ηρακλή. Δεν είχε αρμοδιότητα. Αυτά θα έπρεπε, μάλλον, να διευκρινιστούν πιο μπροστά. Δεν μπορούσε να αποφανθεί ως τριτοβάθμιο δικαστήριο».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν ομάδες και να αλλάξουν τα πρωταθλήματα: «Βεβαίως και μπορεί να έχουμε νέους υποβιβασμούς, αφού τα αδικήματα αφορούν δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό. Αυτές οι διατάξεις προβλέπουν και την ποινή του υποβιβασμού. Θα έχουμε ανακατατάξεις, αν και εφόσον, βέβαια, οι ομάδες που θα παραπέμψουμε, κριθούν ένοχες. Είναι και δυο -τρεις ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα».

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: