Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ




Δεν κατάφερε να ακολουθήσει τα χνάρια των εθνικών ομάδων γυναικών και νεανίδων εκείνη των νέων ανδρών. Έμεινε εκτός τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς σε ένα σπουδαίο αγώνα ηττήθηκε 6-5 από τη Σερβία στο εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου. Την Κυριακή (18:30, ΕΤ1), οι παίκτες του Περικλή Δαμάσκου θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Αυστραλία, την ομάδα με την οποία ήρθαν ισόπαλοι 6-6 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, το περασμένο Σάββατο.
Η Εθνική ήταν συγκλονιστική στην άμυνα, κλέβοντας πολλές μπάλες και με τον Κυριάκο Ποντικέα να εξουδετερώνει τους αντίπαλους φουνταριστούς. Ωστόσο, παρότι η Ελλάδα επιχείρησε διπλάσια σουτ, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, λόγω του εκπληκτικού Σέρβου τερματοφύλακα, Ντμίτρι Ριστίτσεβιτς, μακράν του κορυφαίου παίκτη στην πισίνα.

Από δύο γκολ για την Ελλάδα σημείωσε ο αρχηγός, Άγγελος Βλαχόπουλος, και ο αμυντικός Κυριάκος Ποντικέας. Το πέμπτο τέρμα, το οποίο προσωρινά είχε δώσει προβάδισμα στην Εθνική, πέτυχε με θαυμάσιο γυριστό ο φουνταριστός Μανώλης Σολανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: