Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεβλήθη το παιγχνίδι ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ υπό τον φόβο... επεισοδίων

Την αναβολή της προγραμματισμένης για το προσεχές Σάββατο αναμέτρησης της Skoda Ξάνθης με την ΑΕΚ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εξέφρασε τους φόβους της για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, λόγω της απασχόλησης των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μπιτσαξής με ανακοίνωση του, έκανε γνωστό ότι μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθεί το παιχνίδι της Ξάνθης με την ΑΕΚ που είχε οριστεί για το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο λόγος είναι ότι τη συγκεκριμένη μέρα έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και για την ασφάλεια της διεξαγωγής της οποίας οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιούν 4.500 αστυνομικούς. Έτσι, η Αστυνομία της περιοχής εξέφρασε τους φόβους της για το αν θα είναι εφικτό να απασχοληθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών.

Έτσι, ο κ. Μπιτσαξής με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την απόφαση να αναβληθεί η αναμέτρηση της Ξάνθης με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και γνώμη της ΔΕΑΒ, αναβάλλεται ο αγώνας ΞΑΝΘΗ – ΑΕΚ, λόγω απασχόλησης της επιτόπιας αστυνομικής δύναμης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Σούπερ Λίγκα παρουσιάζονται ελαφρώς... δυσαρεστημένοι με την παραπάνω εξέλιξη, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα γήπεδο που δεν γίνονται σχεδόν ποτέ επεισόδια, συνεπώς δεν απαιτείται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στέκονται και στο γεγονός ότι η ΔΕΘ απέχει... μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης. Ωστόσο, πρόκειται ξεκάθαρα για ένα θέμα που είναι πάνω από τις δυνάμεις της διοργανώτριας, καθώς ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην ΕΛΑΣ και στον γ.γ.Α. να αναβάλλουν όποιο παιχνίδι θέλουν αν κρίνουν πως συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης.


sports-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: