Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Με ψήφους ... Δ΄Εθνικής εξελέγη ο Παπουτσάκης νέος πρόεδρος της Λίγκας






Του Γ. Συρίγου --- Η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αποδείχτηκε ιδιαίτερα διδακτική. Κατ' αρχάς, μάθαμε ότι για την ανάδειξη του νέου προέδρου (Απόστολος Παπουτσάκης) ψηφίζουν και ομάδες... Δ' Εθνικής.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης είναι ο 6ος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας
Ο απερχόμενος πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης επέβαλε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη διαδικασία και μονάχα η Ξάνθη είχε το σθένος να αντιταχθεί έμπρακτα, απέχοντας από την ψηφοφορία.

Επιπλέον ενημερωθήκαμε, μέσα από την «αποχαιρετιστήρια» ομιλία του Β. Μαρινάκη, ότι για το... ανέκδοτο της έναρξης του πρωταθλήματος με 13 ομάδες ευθύνονται αποκλειστικά τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, οι επιτροπές του κράτους και τα πολιτικά δικαστήρια. Σε καμία περίπτωση, όμως, οι ΠΑΕ, οι οποίες προσέφυγαν σε αυτά! Ούτε βεβαίως ο ίδιος, που, ως πρόεδρος της Λίγκας, λειτούργησε σαν να μη συμβαίνει τίποτα...

Πάλι «κουτσή»

Υστερα από τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (10-11/9) θα είναι κι αυτή «κουτσή». Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσει στις 13 του μήνα τα ζητήματα του Βόλου και της Καβάλας, με συνέπεια το πρόγραμμα να περιοριστεί σε έξι αναμετρήσεις. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, βεβαίως, διότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει το (φαινομενικά ακραίο) ενδεχόμενο να μην έχει κλείσει μέχρι τότε η υπόθεση του Ηρακλή και του Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Αρης αρχικά διαφώνησαν με την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στον Βόλο και την Καβάλα, ωστόσο, ύστερα από λίγο, συμμετείχαν κανονικά στην ψηφοφορία. «Πρέπει κάποτε να πάψουν οι μικρο-παραγοντικοί χειρισμοί, να αποφασίζεται κάτι εδώ και μετά να βγαίνουν κάποιοι που ψήφισαν ή συμφώνησαν και να καταγγέλλουν και να διαμαρτύρονται», τους «πήρε στο ψιλό» ο Β. Μαρινάκης.

Η Ξάνθη, από την άλλη, δεν παρέκλινε χιλιοστό από την άποψή της («δεν έχουμε 16 ομάδες και κατά συνέπεια δεν μπορούν να γίνουν εκλογές») κι έτσι λοιπόν απέμειναν 15 για να «σφραγίζουν» την εκλογή Παπουτσάκη. Με ποιον τρόπο νομιμοποιήθηκε η συμμετοχή του Βόλου και της Καβάλας; Αν παραμείνουν οριστικά εκτός Σούπερ Λίγκας, θα ακυρωθούν οι ψήφοι τους και το αποτέλεσμα θα γίνει... 13-0!

Επίθεση

Μη βιαστεί κανείς να πει «και μη χειρότερα». Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αρκέστηκε απλώς να τεκμηριώσει το «φταίνε όλοι για το μπάχαλο... εκτός από εμάς», αλλά πρότεινε και τη λύση: «Θέλω να πω δύο λόγια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, από τις επιτροπές της Πολιτείας ακόμα και από τα πολιτικά δικαστήρια. Η Λίγκα αναγκαστικά είναι θεατής, αφού η όποια κανονιστική εξουσία, λόγω του αυτοδιοίκητου, ανήκει στην ΕΠΟ. Ας πάρουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε την ΕΠΟ, τον πρόεδρό της και την Πολιτεία, τον υπουργό, σε μια άμεση συνάντηση». Ο Παύλος Γερουλάνος τι άποψη έχει απ' αυτού;

* Οσον αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα μέλη της... δεν γνωρίζουν αν είναι νόμιμο να επανεξετάσουν τους φακέλους του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας (κατέθεσε κι αυτή νέο αίτημα αδειοδότησης). Γι' αυτό λοιπόν απευθύνθηκαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, από το οποίο ευελπιστούν να πάρουν τη σχετική γνωμοδότηση.

* Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος, Απόστολος Παπουτσάκης, στις πρώτες δηλώσεις του στη Nova αναφέρθηκε στο χουλιγκανισμό, ο οποίος «πρέπει να εκλείψει από το ποδόσφαιρο. Οταν δεν είναι γιορτή, δεν είναι δυνατό να έρθει η οικογένεια στο γήπεδο, αφού σκέφτεται πως θα φύγει με ασθενοφόρο. Ο φίλαθλος θα πρέπει να αισθάνεται άνετα. Είναι κρίμα εμείς οι ίδιοι να απαξιώνουμε το προϊόν μας. Πρέπει να το προστατέψουμε».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: