Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πολύ καλή εμφάνιση του Βασίλη Παπακώστα , του "Φάρου Βαρβασίου" , στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων




Πολύ καλή εμφάνιση για τον 10χρονο σκακιστή του Φάρου Βαρβασίου Βασίλη Παπακώστα, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας ως 2ος πανελληνιονίκης, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Νέων που διεξήχθη από 10/09 - 21/09 στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.
Ο σκακιστής του Φάρου στην πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση εκτός Ελλάδας, έκανε 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες ( 5 νίκες- 1 ισοπαλία -3 ήττες). Ισοβάθμησε στην 23η θέση της βαθμολογίας με 12 ακόμη σκακιστές και μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας κατετάγη 33ος. Μεγάλη επιτυχία αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι στην κατηγορία του συμμετείχαν 120 σκακιστές από 45 χώρες και το ότι η παγκόσμια δύναμη Ρωσία συμμετείχε με 20 σκακιστές στην κατηγορία.
Την συμμετοχή του Χιώτη πρωταθλητή στους αγώνες στήριξε με χορηγία η εταιρία «Μαστέλο» του Κώστα Τουμάζου. Η εταιρία ανέλαβε για τη φετινή αγωνιστική περίοδο να στηρίξει οικονομικά τον σκακιστή, στα πολυδάπανα ταξίδια του και τις προπονήσεις υψηλού επιπέδου που απαιτούνται για την εξέλιξη του.
Την χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εκπροσώπησαν 23 σκακιστές στις κατηγορίες 8,10,12,14,16,18 ετών για τα αγόρια και τα κορίτσια αντίστοιχα. Η Ελλάδα πήρε την 9η θέση στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε 48 χώρες, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο. Την 1η θέση κατέκτησε η Ρωσία με 11 συνολικά μετάλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: