Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΤΣΙΑΡΤΑΣ: "ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ"

Σκληρή κριτική στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ άσκησε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Τσιάρτας. «Υπάρχουν άτομα που κάνουν μεγάλο κακό στην oμάδα. Έχει κουραστεί ο κόσμος από άτομα που θέλουν να αυτοπροβάλλονται και να κάνουν το παιχνιδάκι τους», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση να λυθεί η συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ. «Έκανε λάθη, αλλά δεν του παρείχαν τα αυτονόητα. Το ρόστερ της ομάδας δεν είναι μεγάλων δυνατοτήτων», τόνισε.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-το αν επικοινώνησε με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Σεβίλλη: «Μιλήσαμε προχθές για ένα άλλο θέμα. Ποτέ δεν έμπαινα στη διαδικασία να τον ρωτήσω, αν δεν ήθελε να μου πει κάτι. Η χθεσινή μέρα ήταν μεγάλη και η εξέλιξη που υπήρξε δεν ήταν ό,τι πιο ευχάριστο. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη και πιστεύω πριν φύγει θα έχω μία επαφή μαζί του, να τον δω για να τον αποχαιρετήσω».

-την απόφαση να απομακρυνθεί ο Χιμένεθ: «Για μένα είναι λάθος η απόφαση. Για να διώξεις έναν προπονητή θα πρέπει να υπάρχουν πολλά κριτήρια και να παρέχεις αυτά που λέμε ‘αυτονόητα’. Όταν ξέρουμε πως οι άνθρωποι στην ομάδα είναι τόσους μήνες απλήρωτοι είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του προπονητή. Είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικό να ζητάς από κάποιον πράγματα, όταν εσύ πρώτος δεν είσαι συνεπής. Η ΑΕΚ όπως την έχουμε δει μέχρι τώρα, δεν έχει μεγάλες δυνατότητες. Αν εξαιρέσουμε, όμως, τα άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα είναι πρώτη. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας, αλλά ανάλογα με το τι εργαλεία έχει ο καθένας, πορεύεται. Ο Χιμένεθ, αν εξαιρέσουμε τις δύο επιλογές που ήταν δικές του (Κάλα, Κάρλος), δεν ήξερε τίποτα. Δεν ήξερε ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν. Το έχει πει και δημοσίως. Για να μπορέσει ένας προπονητής να δουλέψει απερίσπαστος και να βγάλει το 100% χρειάζεται χρόνος και να υπάρχει ηρεμία για να γίνεται η δουλειά όπως πρέπει. Όταν σε έναν προπονητή φέρνουν άλλους παίκτες κι αυτοί έχουν να πληρωθούν τόσους μήνες, διογκώνεται το πρόβλημα και δεν υπάρχει καθαρό μυαλό για δουλειά. Μιλάμε για ποδόσφαιρο, όχι για ρολόγια. Δεν πάμε από την Ελλάδα στη Γερμανία, αλλάζουμε την ώρα στο ρολό και δουλεύει…».

-το αν λύνονται τα προβλήματα με την αντικατάσταση προπονητή: «Και ο επόμενος προπονητής θα συναντήσει καμένη γη. Το πρόβλημα ποιο ήταν στην ομάδα; Ότι δεν είχε ταυτότητα; Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ. Υπάρχουν άτομα που κάνουν μεγάλο κακό στην ΑΕΚ και δεν θέλει να τα βλέπει κανείς. Ονόματα δεν θέλω να πω, αλλά αν ψαχτείτε θα καταλάβετε. Υποτίθεται το καλοκαίρι ξεφορτώθηκες κάποια συμβόλαια, πούλησες κάποιους παίκτες και μπήκαν κάποια χρήματα στα ταμεία. Δεν μπορούσες να καλύψεις έστω ένα μέρος των οφειλών στους παίκτες; Δεν μπορεί να μικραίνεις τόσο πολύ μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Πώς είναι δυνατό να υπάρχουν τόσες διαρροές, να υπάρχουν τόσο διαφορετικές απόψεις, να αλλάζουν καθημερινά οι απόψεις κι όλα αυτά να βγαίνουν προς τον κόσμο. Για να γίνει τι; Για να κοροϊδεύουν τον κόσμο; Για να εισπράττουν κλίμα; Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τον κόσμο και να έχεις απαίτηση μετά να έρθουν στο γήπεδο. Αν έβαζες στη ζυγαριά για τον κόσμο της ΑΕΚ πρωτάθλημα ή αλήθειες, θα διάλεγε αλήθειες. Έχει κουραστεί ο κόσμος της ΑΕΚ από άτομα που θέλουν να αυτοπροβάλλονται και να κάνουν το παιχνιδάκι τους. Δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά αυτό το μπάχαλο».

-τις ευθύνες του Μανόλο Χιμένεθ: «Ο Χιμένεθ έκανε τα λάθη του, αλλά αυτά έγιναν μέσα σε ένα ρόστερ που δεν είναι μεγάλων δυνατοτήτων, δεν είναι της εμβέλειας της ΑΕΚ. Όταν ανεβάζεις εσύ τον πήχη και λες πάω για πρωτάθλημα, ο πιο αφελής μπορεί να σε περάσει για αστείο. Όταν έχεις έναν προπονητή, πρέπει να διαχειρίζεσαι κάποια πράγματα και να βαδίζετε μαζί. Όχι ο καθένας να τραβά το δρόμο του. Αν ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ θα λειτουργούσε τελείως διαφορετικά η ομάδα και οι επιλογές θα ήταν για να εξελιχθεί η ομάδα».


sports-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: