Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΟΛΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΑΣΗΜΑΚΗ ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΕΣΗ

Κορυφαίες πολίστριες στην Ευρώπη για το 2011 αναδείχθηκαν δυο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, η Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Αντιγόνη Ρουμπέση μετά από ψηφοφορία που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η Ασημάκη πήρε ποσοστό 33,9 % και η Ρουμπέση 30,6 %. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ισπανίδα Μπλάνκα Χιλ με 19,4%.
"Είναι μια πολύ τιμητική διάκριση και νιώθω πολύ περήφανη τόσο για την δική μου πρωτιά όσο και για της Αντιγόνης. Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα δυο αθλήτριες να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις στον κόσμο και αποδεικνύει ότι ο υγρός στίβος στη χώρα μας (αφού και ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε την 2η θέση στην ανοιχτή θάλασσα) δουλεύει σκληρά και με σχέδιο. Η επιτυχία μας αυτή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την μεγάλη νίκη της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πλέον το όνειρό μου είναι να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο” δήλωσε η Ασημάκη.


Και η Ρουμπέση από την πλευρά της: “Τέτοια επιτυχία δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά χρονικά. Όλη η Εθνική ομάδα βοήθησε, προκειμένου να κερδίσουμε εγώ και η Αλεξάνδρα αυτή τη διάκριση, αφού, αν δεν κατακτούσαμε το χρυσό μετάλλιο, δεν νομίζω ότι θα ερχόταν και αυτός ο τίτλος. Είναι μια εντελώς ομαδική νίκη. Και πιστεύω ότι ανάλογες επιτυχίες θα ζήσουμε και τα επόμενα χρόνια, αφού οι μικρότερες εθνικές ομάδες έχουν δείξει ότι υπάρχει βάθος”.

Ο Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. και το ασημένιο στα 5χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σανγκάης, πήρε τη δεύτερη θέση μεταξύ των κολυμβητών της ανοιχτής θάλασσας στη ψηφοφορία της LEN. Πρώτος κατετάγη ο Γερμανός Τόμας Λουρτς με ποσοστό 58,8%, ο Γιαννιώτης συγκέντρωσε το 17,6% των προτιμήσεων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Βούλγαρος Πέταρ Στοΐτσεφ με 14.7%.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: