Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ

Από άγρια επεισόδια σημαδεύτηκε ο αγώνας του Ηρακλή με τον Εθνικό Αγιονερίου για τη δεύτερη αγωνιστική της Δ' Εθνικής. Ο διαιτητής Ισαάκ Τσακαλίδης διέκοψε το ματς στο 7ο λεπτό, ζητώντας να κατέβει πανό με εμετικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Οι οπαδοί δεν συμμορφώθηκαν και το παιχνίδι δεν συνεχίστηκε ποτέ αφού πάνω από 400 φίλοι του «γηραιού» επιτέθηκαν στα ΜΑΤ και ο αγωνιστικός χώρος του «Καυτανζόγλειου» μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Στις εξέδρες του σταδίουυ βρίσκονταν πάνω από 6.000 οπαδοί του Ηρακλή, υποστηρίζοντας την ομάδα τους στον πρώτο της εντός έδρας αγώνα στη Δ' Εθνική. Ωστόσο, 7 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα έγιναν μάρτυρες ενός παράλογου σκηνικού. Ο διαιτητής ζήτησε να κατέβει το πραγματικά προσβλητικό πανό. Οι οπαδοί όχι μόνο δεν ακολούθησαν την εντολή του, αλλά μία μερίδα εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή να αναφέρει στο φύλλο αγώνα ότι δέχθηκε επίθεση και ένας βοηθός του γρονθοκοπήθηκε.

Τα ΜΑΤ έδρασαν άμεσα και οι μάχες σώμα με σώμα έδιναν κι έπαιρναν για δέκα περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ οι διαιτητές είχαν κλειδωθεί στα αποδυτήρια και αποφάσιζαν την οριστική διακοπή του αγώνα και πλέον ο Ηρακλής κινδυνεύει με ιδιαίτερα βαριά τιμωρία.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις μέσα στο γήπεδο, ενώ κατά την εξοδο των οπαδών έγιναν τουλάχιστον τρεις προσαγωγές. Από την πλευρά τους οι φίλοι του Ηρακλή καταγγέλουν ότι δέχθηκαν βίαιη επίθεση χωρίς να προκαλέσουν.

Συζητείται η αποπομπή του Ηρακλή από το Καυτανζόγλειο

Η συμπεριφορά των οπαδών του, ίσως οδηγήσει τον Ηρακλή μακριά από το Καυτανζόγλειο και επί της ουσίας σε αναζήτηση γηπέδου εν μέσω αγωνιστικής σεζόν. Η μόνη ευκαιρία της ομάδας είναι -όπως δήλωσε ο Πάνος Μπιτσαξής- να πείσει η διοίκηση του συλλόγου ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια επεισόδια.

"Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Καυτανζογλείου με ερώτημα την αποπομπή του Ηρακλή από το στάδιο, το οποίο αποτελεί δημόσια περιουσία. Το αν θα ξαναπαίξει ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο θα εξαρτηθεί από τις εγγυήσεις που θα δώσει η Διοίκησή του. Εγγυήσεις που πρέπει να πείθουν, ότι τα σημερινά θλιβερά γεγονότα, δεν θα επαναληφθούν. Όσοι αμαύρωσαν και καταξευτέλησαν την ιστορία του Ηρακλή, για μια ακόμη φορά, αλλά και οι επίδοξοι μιμητές τους, ας γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ακυβέρνητη Πολιτεία. Όσοι το πιστεύουν αυτό, πλανώνται πλάνη οικτρά. Το όριο ανοχής της ελληνικής κοινωνίας για τέτοιου είδους φαινόμενα έχει εξαντληθεί", τόνισε ο κ.Μπιτσαξής.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: