Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΟΥΔΑΒΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Πρόταση ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ για τον Παναθηναϊκό κατέθεσε στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκπροσωπεί Σαουδάραβα πρίγκιπα. Ο Βλάσης Τσάκας, όπως είναι το όνομα του επιχειρηματία, επισκέφτηκε τα γραφεία των «πρασίνων» το μεσημέρι τις Δευτέρας, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή Δ.Σ.

Πρόταση ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ για τον Παναθηναϊκό κατέθεσε στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκπροσωπεί Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Ο Βλάσης Τσάκας, όπως είναι το όνομα του επιχειρηματία, επισκέφτηκε τα γραφεία των «πρασίνων» το μεσημέρι τις Δευτέρας, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή Δ.Σ., στο οποίο αναμενόταν να αποφασιστεί το αν θα μπει στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου, η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σε κατ' ιδίαν συνομιλία, που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, ισχυρίστηκε ότι μεταφέρει πρόταση από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα ηλικίας 26 ετών Μοχάμεντ Αμπντούλ Ραχμάν Αλ-Χαρούν για άμεση επένδυση 20, άλλων 50 εκατ. το προσεχές καλοκαίρι και 100 εκατ. για την κατασκευή του νέου γηπέδου του συλλόγου από την κατασκευαστική εταιρεία του νεαρού μεγιστάνα.

Την ύπαρξη της πρότασης επιβεβαίωσε ο κ. Γόντικας, ο οποίος υποστήριξε ότι θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, ενώ αποχωρώντας από τα γραφεία της ΠΑΕ ο ίδιος ο κ. Τσάκας προσπάθησε να σκιαγραφήσει το προφίλ του Σαουδάραβα πρίγκιπα.

«Είναι ένας νέος πρίγκιπας, 26 χρονών και έχω την τιμή να είναι φίλος μου. Έκανα πολλές προσπάθειες εδώ και καιρό για να πετύχω την προσφορά, και την καταφέραμε. Πιστεύω θα πάμε καλά, η πρόταση είναι ξεκάθαρη», σχολίασε αρχικά.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας θα έρθει στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου για να συζητήσει ο ίδιος την επένδυσή του στον Παναθηναϊκό.

«Μέχρι τέλος του μήνα, στις αρχές Οκτώβριου ο πρίγκιπας θα είναι στην Ελλάδα. Μπορώ να σας δώσω αύριο το προφάιλ. Είναι διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας. Εχει πολλές εταιρείες, μία από αυτές ασχολείται με κατασκευές. Είναι νέος με μοντέρνες αντιλήψεις, ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα», έιπε.

Σημειώνεται πως το 2001 ο κ. Τσάκας είχε εμφανιστεί ως εκπρόσωπος Αργεντινών επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονταν για την αγορά του ΠΑΟΚ.

Κατά τα' άλλα, στο Δ.Σ. συμβούλιο δεν στάθηκε δυνατό να παρθεί κάποια απόφαση, καθώς παρουσιάστηκαν σε αυτό μόλις 11 μέλη του, ενώ χρειαζόταν η παρουσία 14.

«Το θέμα είναι της αποχώρησης των μελών του Δ.Σ. που άφησε ένα Δ.Σ. που δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση, γιατί χρειάζονται 14 άτομα. Εγώ ως παλιά αθλήτρια ντρέπομαι. Δεν θα άφηνα ποτέ τον Παναθηναϊκό χωρίς τη δυνατότητα να ληφθεί καμία απόφαση», σχολίασε η εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μαρία Λομβάρδου - Ζούλα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: