Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ύστερα από ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου και 56 μέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος μάθαμε ποιες θα είναι η ομάδα Α και η ομάδα Β στη φαρσοκωμωδία που λέγεται “πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκα”. Η Δόξα Δράμας (ομάδα Α) και ο Λεβαδειακός (ομάδα Β) που έπαιξαν προς τα τέλη ...Ιουλίου στα μπαράζ ανόδου και ηττήθηκαν, θα συμπληρώσουν τις δυο κενές θέσεις μετά την απόφαση αποπομπής του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που πήρε στις 23 Αυγούστου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κι όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η απόφαση στην αίτηση ανάκλησης της απόφασης ΕΕΑ που κατέθεσαν Βόλος και Καβάλα.
Με βάση την απόφαση που πήρε το μεσημέρι του Σαββάτου το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, οι δυ ομάδες θα ξεκινήσουν να παίζουν στο πρωτάθλημα από την 10η αγωνιστική (Δόξα-Πανιώνιος και Ατρόμητος-Λεβαδειακός). Δηλαδή από τις 19 Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε εκτιμούν στο συνεταιρισμό ότι θα έχει αποφανθεί το Διοικητικό Εφετείο για Βόλο και Καβάλα, ενώ λογικά θα έχουν τελεσιδικήσει και οι προσφυγές που αναμένεται να καταθέσουν Λάρισα και Πανσερραϊκός.

Ψήφο υπέρ Δόξας και Λεβαδειακού έδωσαν 7 ομάδες. Υπέρ της Λάρισας και του Πανσερραϊκού ψήφισαν ΑΕΚ και Άρης. Λευκό ψήφισαν Παναθηναϊκός και Ατρόμητος.

Η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει στην πορεία να ορίσει σε 9 ελεύθερες Τετάρτες και τα ματς των 9 πρώτων αγωνιστικών με τη συμμετοχή Δόξας και Λεβαδειακού. Πρόκειται για τα εξής παιχνίδια:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Δόξα και ΑΕΚ-Λεβαδειακός
2η αγωνιστική: Δόξα-ΟΦΗ και Λεβαδειακός-Ολυμπιακός
3η αγωνιστική: Άρης-Δόξα και ΟΦΗ-Λεβαδειακός
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Δόξα και ΟΦΗ-Λεβαδειακός
5η αγωνιστική: Δόξα-Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
6η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Δόξα και Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός
7η αγωνιστική: Δόξα-Κέρκυρα και Λεβαδειακός-Παναιτωλικός
8η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα και Κέρκυρα-Λεβαδειακός
9η αγωνιστική: Δόξα-Ατρόμητος και Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Λεβαδειακός είναι ομάδα-ασανσέρ τα τελευταία χρόνια ενώ η Δόξα επιστρέφει στην Α' Εθνική για πρώτη φορά μετά το 1995. Οι Δραμινοί μακράν κορυφαία ομάδα της περιφέρειας τη δεκαετία του '50 και '60 (3 τελικούς Κυπέλλου και 7 ημιτελικούς) κατρακύλησαν μέχρι τη Δ' Εθνική προ δεκαετίας.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: