Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ 30% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ...




Τρεις παικταράδες και 30 εκατ. ευρώ αν “γίνουν όλα όπως πρέπει” υποσχέθηκε ο Στάθης Μπαϊρακτάρης στην γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δημητρέλος: “Διαφωνώ με την ιδέα πως κάποιος με 3,5 εκατ. θα πάρει το 51%”. Η επιστολή του Ντέμη.

Ενώ όλα έδειχναν αδιέξοδο, το οποίο φάνηκε ακόμα καλύτερα μετά την επιστολή του Ντέμη Νικολαϊδη στην γενική συνέλευση, ήρθε η πρόταση του Στάθη Μπαϊρακτάρη να... ταράξει τα νερά και να δώσει ελπίδα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας μέσα στην γενική συνέλευση αποκάλυψε με έγγραφα πως είχε καταθέσει πρόταση για την αγορά του 50% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ από τις 10 Οκτώβρη.

Φεύγοντας από αυτήν ο Στάθης Μπαϊρακτάρης προχώρησε ακόμα περισσότερο τονίζοντας πως: “Εάν δίνουν την ομάδα με τρία εκατομμύρια ευρώ, τότε είπα ‘’πάω να πάρω την ομάδα’’. Αν γίνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και με συμφέρει θα το κάνω. Αν γίνει έτσι όπως πρέπει θα μπω. Αναλαμβάνω μέχρι και 30 εκατομμύρια ευρώ χρέη. Βεβαίως και ισχύει η πρόταση που είχα κάνει. Μιλάμε για χρήματά που θα μπουν άμεσα για να πάρουμε την αδειοδότηση. Ξέρω τι συμβαίνει στην ομάδα”.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός τονίζοντας: «Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, όπως άλλωστε και πριν προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο. Η ΑΜΚ είναι η μόνη σωτηρία και αν συνδυαστεί με την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας θα μπορέσει να υπάρξει κάποια λύση. Αν μέχρι τέλος Ιουλίου δεν τα έχουμε καταφέρει, θα πρέπει να σκεπτόμαστε άσχημα ενδεχόμενα για διάλυση και ότι άλλο σημαίνει αυτό. Δεν έχω κάτι χειροπιαστό, μετά την αρνητική απόφαση για την αδειοδότηση πρέπει να μαζευτούν 4 εκατ. ευρώ. Αν δεν τα μαζέψουμε, δεν υπάρχει σωτηρία για την ΑΕΚ. Υπάρχουν εκκρεμότητες και υποχρεώσεις. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Έχουμε 5 μέρες διορία για να ασκήσουμε έφεση και θα οριστεί δικάσιμος μέχρι τέλος Μαΐου. Αν δεν πάρουμε αδειοδότηση αυτό δεν σημαίνει και τη διάλυση της εταιρείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ρύθμιση με την εφορία. Δεν τον γνωρίζω τον κ. Μπαϊρακτάρη. Ελπίζω η λύση που προτείνει να είναι εφικτή. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Να έρθει με τους δικηγόρους και να συζητήσουμε. Εγώ διαφωνώ με την ιδέα πως κάποιος με 3.5 εκατομμύρια θα πάρει το 51%. Βέβαια είπε πως θα βάλει και άλλα χρήματα. Ελπίζω μόνο να μην πυροτέχνημα, όπως συμβαίνει συχνά να εμφανίζεται κάποιος για διαφημιστικούς λόγους».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στη γενική συνέλευση δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ένταση.

Στην ανακοίνωση του Ντέμη Νικολαΐδη που διαβάστηκε, υπήρξε έντονη αντίδραση από μικρομετόχους. "Ως τι διαβάζεται αυτή η ανακοίνωση;" ήταν μια από τις ενστάσεις που υπήρξαν. Ασκήθηκε δε έντονη κριτική στον Νίκο Νοτια για το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του, με τον εκπρόσωπό του στη ΓΣ, Βασίλη Σίμο να αντικρούει τις κατηγορίες, τονίζοντας: "Ο Νοτιάς έχει πληρώσει την κακοδιαχείριση της ΑΕΚ με αρκετά εκατομμύρια. Έχει βάλει πολλά λεφτά, έχει χτίσει το προπονητικό με δάνεια και συνεχίζει να πληρώνει χωρίς να ζητά από την ΑΕΚ αυτά που έχουν συμφωνηθεί".

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, για να υπάρξει επόμενη μέρααπαιτούνται άμεσα 4 εκ. ευρώ προκειμένου να πληρωθεί η περσινή δόση για το "44" ύψους 1.25 εκ. ευρώ, να πληρωθούν δύο μηνιαίες δόσεις στην εφορία ύψους 1.2 εκ. ευρώ, να πληρωθούν οι υπάλληλοι με 500.000 ευρώ και να πάρουν οι ποδοσφαιριστές τη δόση του Μαΐου για τα οφειλόμενα του 2011, που αντιστοιχεί σε 1.2 εκ. ευρώ. Οι επόμενες δύο δόσεις για τα οφειλόμενα του 2011 στους παίκτες, είναι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση για τα οφειλόμενα του 2012.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ, με τιμή μετοχής 1,20 ευρώ και ελάχιστη καταβολή 50.000 ευρώ. Στις 4/7 θα ακολουθήσει νέα έκτακτη ΓΣ και θα ανακοινωθεί αύξηση με ελεύθερη εγγραφή, στην οποία μπορεί να αγοράσει ο καθένας μετοχές, χωρίς ελάχιστη καταβολή.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: