Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ ΕΠΤΑΘΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΔΟΥΕντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό του Επτάθλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο της στα 56 μέτρα και 96 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία του αγωνίσματος στην ιστορία της διοργάνωσης.
Η Υφαντίδου, που είχε ακόμη βολές στα 54.54μ και 54.79μ, πήρε 995 βαθμούς και μετά την ολοκλήρωση έξι αγωνισμάτων, βρίσκεται στην 25η θέση με 5.151 βαθμούς.
Αποκλείστηκαν οι Ελληνίδες του επί κοντώ
Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ, αλλά έμεινε εκτός τελικού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερέβη τα 4 μέτρα και 50 εκατοστά, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ της, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.55 μέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 12αδας και να πάρει την 13η θέση.
Παράλληλα, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, απέτυχαν στα τέσσερα μέτρα και 40 εκατοστά (αμφότερες πέρασαν τα 4.25μ), με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν από τον τελικό.
Η Κυριακοπούλου κατετάγη 19η και η Στεφανίδη 24η.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: