Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΛΙΟΣΗ : ¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ"


Η αρχηγός της ελληνικής ομάδας πόλο Κική Λιόση εστίασε στα προβλήματα των αθλητριών, αναφέροντας πως οι περισσότερες είναι άνεργες ενώ η «Γερό» είχε άδεια για έξι μήνες άνευ αποδοχών.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» για τους Παγκόσμιους πρωταθλητές, τον λόγο εκ μέρους των αθλητών πήρε η Κική Λιόση, η οποία τα είπε… έξω από τα δόντια. «Πρέπει να προκριθούμε στο προολυμπιακό τουρνουά και μετά ακολουθούν οι Ολυμπιακοί. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί, πρέπει να κάνουμε κόπους και θυσίες και για αυτό σας θέλουμε δίπλα μας και σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Έχουμε προβλήματα όχι μόνο οικονομικής φύσης, αλλά ξεχωριστά η καθεμία από εμάς, έχει τα δικά της προβλήματα. Οι περισσότερες από τις κοπέλες αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά, αφού περιμένουν από το 2005 να διοριστούν και τις πάνε από χρόνο σε χρόνο».

Και συνέχισε: «Η αγγελική Γερόλυμου έχει πάρει έξι μήνες άδεια άνευ αποδοχών για να μπορεί να είναι με την εθνική και συντηρείται μόνο με τα λεφτά της ομάδας, που δεν είναι τρελά λεφτά. Παίρνουμε όσα και ένας δημόσιος υπάλληλος. Επίσης, πολλά κορίτσια ήταν απλήρωτα όλο το χρόνο από τις ομάδες τους. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα αι στα σωματεία, γιατί τα σωματεία δίνουν τους αθλητές στην εθνική ομάδα. Αν δεν υπήρχαν α σωματεία, δεν θα υπήρχε τίποτα και κατ’ επέκταση, δεν θα υπήρχε εθνική, για αυτό πρέπει να ενδιαφερθούμε όλοι. Πολλά κορίτσια δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο τους, τους λογαριασμούς τους. Έλεγα στη Λυμπερτά τις προάλλες ότι είναι ήρωας, δεν το πιστεύω αυτό που κάνει, με τα προβλήματα που μου έλεγε ότι έχει. Σας χρειαζόμαστε κάθε στιγμή, γιατί ξέρουμε πως και για εσάς δεν θα ήταν άσχημο να σηκώσουμε ξανά την ελληνική σημαία ψηλά, να γεμίσουμε με υπερηφάνεια όλους εσάς και να σηκώσουμε πάλι ψηλά την Ελλάδα».

Συντάκτης: Έφη Χρυσανθοπούλου
onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: